Osamdeset takmičara polagalo za više pojase

1434

U sali Osnovne škole “Safvet – beg Bašagić ” u Mahali pred prepunim gledalištem, održano je  polaganje za više pojaseve članova Taekwondo kluba „Bosna“ Breza. Osamdeset takmičara je pred komisijom, koju su sačinjavali Edin Kajević, Munir Gaković i Hamza Malbašić, demonstriralo je svoje znanje i umijeće bavljenja ovim atraktivnim borilačkim sportom. Za sve što su pokazali prisutnim gledaocima, trenerima, prijateljima, dobili su salve aplauza na otvorenoj sceni. Trener ovog kluba, koji je član „porodice“  najuspješnijeg Taekwondo kluba u našoj zemlji „Bosna“ Visoko, majstor Taekwondo, nosilac crnog pojasa treći dan, Edin Kajević-Kaja, rekao nam je :

“Izutetno sam zadovoljan, kao i ostali članovi komisije, sa onim što su nam pokazali  takmičari. Oni su za veoma kratko vrijeme, jer klub u Brezi radi tek devet mjeseci, pokazali koliko vole ovaj sport i sa koliko želje, volje, htijenja, žele što više naučiti o svim detaljima i mogućnostima Taekwondo-a.Već sada je vidljivo da među tih, za sada, osamdeset članova kluba, ima par vanserijskij talenata i kod dječaka i djevojčica, a o kojima će se vrlo brzo dosta toga dobrog ćuti. Ono što mene posebno raduje je ogromna želja svih takmičara za treniranjem i takmičenjem i uz pomoć njihovih roditelja nadam se još boljim rezultatima, a posebnu zahvalnost dugujemo načelniku Općine Breza g-dinu Halilu Tuzliću koji nam je omogućio treniranje u dvije sale na području Općine Breza.

 Breza, 11. 3. 2014. godine,  Rešad Mamela

[inpost_fancy thumb_width=”200” thumb_height=”200” post_id=”1688” thumb_margin_left=”0” thumb_margin_bottom=”0” thumb_border_radius=”2” thumb_shadow=”0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)” id=”” random=”0” group=”0” border=”” type=”fancy” sc_id=”sc1394709491369”]

 

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.