Održana humanitarna predstava “Hasanaginica” za Amara Kovačevića

2173

Večeras u 18:00 sati u kinosali Breza održana je humanitarna predstava “Hasanaginica” za Amara Kovačevića.

Učesnici: Azra Hubić, Omar Memišević, Dino Čaušević, Aida Trako, Mejrema Frljak, Azra Salkić, Alma Abdulahović, Alma Rizvanović, Almin Šabić, Amina Tabučija, Adnan Imamović, Merjem Murtić.

Sva prikupljena sredstva biće usmjerena za liječenje našeg sugrađana Amara Kovačevića.

“Kada se upale ulične rasvjete, noć pokrije grad, a Vi legnete u krevet, da li ikad pomislite koliko Vam je život savršen, koliko ljudi imate da Vam budu oslonac i podrška, jeste li se ikada zabrinuli da li ćete sutra otvoriti svoje oči i ugledati zrake sunca!?

Pola nas usni svoje snove mirno, bez drhtaja tijela i straha da će ga bolest spriječiti u ostvarenju svojih ciljeva. A tamo negdje, daleko od svog doma leži jedno tijelo, kuca jedno srce, kojem je jedina misao kako preživjeti i ozdraviti. I nije više u pitanju fizička bolest, strah grize svaki dio psihe, padamo u ponor, gubimo nadu kada nismo sigurni da li je kraj ili dolazi novi početak. Svjesni da bez pomoći drugih ostajemo tamo gdje smo trenutno i borba tu stane.

A mi što ćemo i večeras bez velikih briga leći u krevet, zapitajmo se koliko nam je savjest  mirna, proganjali nas osjećaj krivice, zato što možemo a izbjegavamo da pomognemo i spasimo jedan mladi život!?

Noćas ovdje mi smo Amarova pomoć, mi smo Amarova nada i snaga, a sutra već neko drugi će biti naša, “Jer dobro se dobrim vraća”.

IMG_7079IMG_7080IMG_7081IMG_7083IMG_7085IMG_7086IMG_7087IMG_7088IMG_7089IMG_7091IMG_7092IMG_7093IMG_7095IMG_7098

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.