Obavještenje o postupku dodjele mjesta političkim subjektima u biračkim odborima za Općinu Breza

1277

Postupajući u skladu sa članom 2.19 Izbornog Zakona Bosne i Hercegovine i Uputstva o utvrđivanju kvalifikacija i postupku imenovanja članova biračkih odbora te Instrukcije o provođenju člana 11. Uputstva o utvrđivanju kvalifikacija i postupku imenovanja članova biračkih odbora („Službeni glasnik BiH“, broj 37/14), Općinska izborna komisija je dana 14.08.2014. godine sa početkom u 16,00 sati u prostorijama Općine Breza izvršila dodjelu mjesta u biračkim odborima političkim subjektima ovjerenim za općinu Brezu 117A.

Od ovjerena 33 politička subjekta za Općinu Breza dodjeli mjesta u biračkim odborima prisustvovalo je 11 predstavnika političkih subjekata.

Obavještavamo političke subjekte sa područja općine Breza da su obavezni  Općinskoj izbornoj komisiji dostaviti svoje prijedloge za članove biračkih odbora i njihove zamjenike za biračka mjesta gdje su dobili pozicije.

Pored općih uslova propisanih članom 2.2 Izbornog Zakona BiH član biračkog odbora treba da ispunjava i sljedeće uslove:

a) Da ima prebivalište u općini za koju se imenuje birački odbor, po mogućnosti da je upisan u izvod iz Centralnog biračkog spiska za biračko mjesto za koje se imenuje i

    b) Da ima najmanje završenu srednju školu, odnosno III., IV. ili V stepen stručne spreme.

Obavještavamo političke subjekte da su za predložene kandidate obavezni popuniti Izjavu (Obrazac: SG-1).

U vezi sa navedenim molimo Vas da tražene podatke dostavite blagovremeno, u protivnom Općinska izborna komisja će postupiti shodno odredbama Izbornog Zakona BiH i Uputstva o utvrđivanju kvalifikacija o postupku imenovanja članova biračkih odbora.
NAPOMENA: Prilikom popunjavanja pozicija za članove biračkih odbora korištena je šifra političkih subjekata.

1. Rezultati pridruživanja političkih subjekata biračkim mjestima za općinu Breza 117A – preuzeti
2. Obrazac: SG-1 – preuzeti

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.