Obavještenje JP “Komunalno” Breza – pet ambalaža

1241

Već duže vrijeme JP “Komunalno” d.o.o. Breza vrši selektivno prikupljanje PET ambalaže (plastičnih boca različitih zapremina) putem plastičnih kontejnera za tu namjenu postavljenih na širem području Općine Breza. Generalno, dobar dio stanovnika poštuje naše razloge za odlaganje,ali je evidentno da veliki broj flaša završava u metalnim kontejnerima za odlaganje klasičnog kućnog otpada. Iz tog razloga,molimo sve stanovnike naše Općine da to ne čine i da tu ambalažu odlažu u najbliže kontejnere namjenjene za selekciju, od čega će biti višestruka korist, te da ta ambalaža ne završava na deponijama nego u reciklaži.

Takođe, JP “Komunalno” d.o.o.  Breza je počelo sa selektivnim prikupljanjem stakla, metala, papira i kartona. Molimo sve stanovnike naše Općine da takve vrste materijala uredno odlažu pored metalnih kontejnera do stvaranja uslova za nabavku odgovarajućih posuda, a mi ćemo iste uredno odvoziti.

Zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.