MUP ZDK: Bilten za 19. novembar 2023. godine

185
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučaja.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 19.11.2023. godine, u 16,20 sati, u ulici Pehare, od strane lica Š.E. (rođen 2000. godine) iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika kod istog su pronađena dva upakovana sadržaja zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Predmeti privremeno oduzeti. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Visoko

Dana 19.11.2023. godine, u 16,45 sati, u mjestu Čekrekčije, od strane lica L.A. (rođen 1978. godine) iz Visokog, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom pregleda putničkog motornog vozila marke “Seat”, kojim je isti upravljao, pronađeno je pet upakovanih sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Predmeti privremeno oduzeti. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 19.11.2023. godine, u 17,25 sati, u mjestu Donja Zimča, od strane lica Š.M. (rođen 1987. godine) iz Visokog, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom pregleda putničkog motornog vozila marke “VW Golf” kojim je isti upravljao, pronađen je jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Predmeti privremeno oduzeti. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko uz upoznavanje dežurnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničkodobojskog kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.