MEMORANDUM CIK BiH-OSCE

1392

U sjedištu Centralne izborne komisije BiH u Sarajevu potpisan Memorandum o razumjevanju između Centralne izborne komisije BiH i Misije Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi u Bosni i Hercegovini (OSCE u BiH). Memorandum su potpisali gdin Stjepan Mikić, predsjednik Centralne izborne komisije BiH i ambasador Jonathan Moore, šef Misije OSCE u BiH.

Memorandum predviđa da će Misija OSCE-a u BiH i dalje biti spremna pružati podršku Centralnoj izbornoj komisiji BiH, a u vezi sa provedbom Izbornog zakona BiH, Zakona o finansiranju političkih partija, Zakona o Vijeću ministara BiH i svih ostalih propisa, sa posebnim naglaskom na jačanju kapaciteta i podizanju nivoa svijesti u interesu očuvanja i poboljšanja poštivanja normi, standarda, obaveza i principa prihvaćenih i potpisanih od strane BiH.

Podrška OSCE-a u BiH ogledaće se i kroz provedbu projekata u cilju unapređenja izbornog procesa kao i unapređenja u domeni ispunjenja ostalih odgovornosti Centralne izborne komsije BiH. Današnje potpisivanje Memoranduma o razumjevanju samo je nastavak dugogodišnje dobre saradnje Centralne izborne komisije BiH i Misije OSCE-a u BiH.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.