JU Centar za socijalni rad Breza: Podjela košnica i pčelinjih društava za građane Općine Breza koji se nalaze na evidenciji Centra

717
Foto: Centar za socijalni rad Breza
Foto: Centar za socijalni rad Breza

I ove godine Centar za socijalni rad Breza u sardanji sa humanitarnom organizacijom International Charity organization (ICO) nastavlja pomagati socijalno ugrožene građane općine Breza.

Osnovna misija ove organizacije jesu projekti pomoći stanovništvu koje se nalazi u stanju socijalne potrebe s ciljem poboljšanja uslova života u našim lokalnim zajednicama. Ovoga puta, uz posredstvo Centra za socijalni rad, obezbjedili su po šest pčelinjih društava sa košnicama i kompletnom opremom za dvije vrijedne porodice sa naše Općine. Na taj način omogućeno je da te porodice svojim vlastitim radom obezbjede i proizvedu kvalitetan produkt prvenstveno za svoje potrebe ali i za dalju prodaju i time direktno poprave vlasite kućne budžete i u konačnici prevaziđu stanje zbog kojeg su na evidenciji Centra za socijalni rad kao porodice u potrebi.

Uz košnice i pčelinja društva primaocima donacija uručena je i dodatna oprema i to: podnica, dva korpusa, hranilica, poklopac, pčelinja bluza, pčelinje rukavice, pčelinja dimilica i pčelinja viljuška. Primaoc donacija potpisanim ugovorom obavezao se da će se prema doniranim sredstvima ophoditi domaćinski te da će ista koristiti prvenstveno kako bi dugoročno popravio finansijsku sliku svog vlastitog domaćinstva.

Još jednom se zahvaljujemo ICO-u na kontinuiranoj pomoći Centru za socijalni rad Breza i radujemo se budućoj saradnji na novim projektima pomoći našim sugrađanima.

JU Centar za socijalni rad Breza

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.