JU Centar za socijalni rad Breza: Obavještenje

2731

JU Centar za socijalni rad Breza obavještava korisnike koji su ostvarili pravo na dodatak za pomoć i njegu od drugog lica po Kantonalnom Zakonu (starijim od 65. godina), da im prestaje navedeno pravo sa 28. aprila 2015. godine, kada stupaju na snagu izmjene i dopune Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom.

Dosadašnji korisnici prava na dodatak za pomoć i njegu od drugog lica po Kantonalnom Zakonu su obavezni da se jave u Centar za socijalni rad Breza, kako bi u što kraćem roku podnijeli zahtjev za ostvarenje ovog prava u skladu sa odredbama Federalnog Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom.

Sve ostale informacije mogu se dobiti na telefon broj: 032/78 39 12.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.