Inicijativa “Uklonimo divlju deponiju u Nedićima”: Akcija čišćenja

336

Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda, neformalna grupa građana okupljena oko Inicijative „Uklonimo divlju deponiju u Nedićima“, organizovat će akciju čišćenja 25. marta 2023. (subota) u Općini Breza na području na kojem se nalazi divlja deponija u Nedićima i uz obale rijeke Stavnje koja protiče odmah pored same divlje deponije, te će tim povodom ukazati na dugogodišnji problem sa kojim se suočavaju u svojoj lokalnoj zajednici i predstaviti svoje zahtjeve ka nadležnim organima.

Izjave za medije će biti upriličene 25. marta 2023. godine u 11:15h na deponiji Nedići u Općini Breza.

Građani i građanke Općine Breza godinama se suočavaju sa problemom upravljanja otpadom u ovoj općini, jer Općina Breza još uvijek nije regulisala pitanje odvoza otpada, a JP „Komunalno“ d.o.o. Breza i lokalna vlast kao rješenje koriste lokaciju u naselju Nedići koja nije predviđena za deponovanje otpada. Ova deponija se nalazi na samoj granici Općine Breza i Općine Vareš, odmah sa lijeve strane regionalne ceste R-444 (Podlugovi – Breza – Vareš), pored rijeke Stavnje koja protiče svega nekoliko metara od samog odlagališta smeća.

Inicijativa “Uklonimo divlju deponiju u Nedićima”

STOP uništavanju životne sredine i zdravlja građana!

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.