GLAVNI CENTAR ZA BROJANJE U ZETRI

1407

Centralna izborna komisija BiH je na današnoj sjednici donijela odluku kojom je određeno da je sjedište Glavnog centra za brojanje-Opći izbori 2014. godine u olimpijskoj dvorani „Zetra“ u Sarajevu.

Pored navedenog Centralna izborna komisija BiH je usvojila i zaključak o utvrđivanju fonta i veličine slova i načina postupanja u slučaju istih prezimena i imena kandidata na glasačkom listiću. Prema usvojenom zaključku u slučaju istog prezimena i imena kandidata na istom glasačkom listiću za Opće izbore 2014. godine, iza prezimena kandidata dodat će se ime jednog roditelja kandidata.

Centralna izborna komisija BiH uvažila je žalbe političkih subjekata Komunističke partije i Prve stranke i izmjenila odluke o ovjeri kandidatskih listi za navedena dva politička subjekta za pojedine izborne jedinice jer je naknadnom provjerom utvrđeno da su žalbe osnovane. Podsjećamo da će do 28.08.2014. godine Centralna izborna komisija BiH ovjerene kandidatske liste objaviti u službenim novinama i sredstvima javnog informiranja, kao i na interent stranici www.izbori.ba .

Centralna izborna komisija BiH poziva osobe koje su se prijavile da glasaju izvan BiH da na interent stranici www.izbori.ba  pod linkom „Da li ste registrirani?“ na vrijeme provjere da li se njihovo ime nalazi na spisku osoba koje imaju nedostataka u prijavi i da ukoliko je to moguće te nedostatke otklone odmah. Dodatne informacije mogu dobiti na brojeve telefona 033/251-331 i 251-332.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.