Evropska Unija podržava drugi ciklus obuka „POKRENI SVOJ POSAO“ u sklopu iSKOraK projekta

333

U Zeničkoj razvojnoj agenciji ZEDA d.o.o. 13. i 14.03.2023. počeo je drugi ciklus obuka u okviru projekta  „iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta“ pod nazivom “Pokreni svoj posao”. Učesnici edukacije proći će obuku na kojoj će, sa certificiranim trenerom Međunarodne organizacije rada, naučiti osnove pokretanja vlastitog biznisa, kao i pisanja poslovnog plana. Na obuku se prijavilo više od 50 osoba koji su podijeljeni u dvije grupe, kako bi kandidati mogli biti fokusirani i usmjereni na usvajanje novih znanja i razvijanje vlastitih ideja. Ukupno trajanje radionica, koje će se održavati u narednom period od tri sedmice, je tri dana po Nakontoga, kandidati će dobiti odgovarajuće vrijeme za izradu biznis plana uz konsultacije s mentorom.

Najbolje poslovne ideje, kao i najbolje ocijenjeni biznis plan će dobiti finansijsku podršku Delegacije Evropska unije u BiH, za pokretanje vlastitog biznisa.

Realizacijom ovog projekta bi se ostvario dugoročni održivi efekt procesa kreiranja institucionalne i sistemske podrške zapošljavanju mladih u Zenici i Brezi kroz stvaranje stimulativnog poslovnog okruženja, a koje će aktivno doprinositi povećanju novootvorenih poslovnih subjekata/radnih mjesta, ali i kontinuiranoj promociji mogućnosti prekvalifikacije u cilju povećanja šanse za zaposlenje, kao i razvoju poduzetništva i poduzetničkog obrasca ponašanja među nezaposlenim mladim ljudima  sa naglaskom na teško zapošljive kategorije.

Lokalno partnerstvo Zenica je jedno od 20 lokalnih partnerstava za zapošljavanje u BiH koje podržavaju Evropska unija i Međunarodna organizacija rada u BiH putem projekta LEP II. Od partnerstava se očekuje da uspješno razviju lokalne inicijative za zapošljavanje, omoguće obuku i prekvalifikaciju za najmanje 1600 nezaposlenih osoba, te zaposle najmanje 600 osoba nakon organizovane obuke.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.