Alma Ras će finansijski podržati projekat “Priroda koju volim”

Poziv za prijavu

302

Kompanija Alma Ras duži niz godina svoje procese poslovanja i donošenja odluka temelji na aspektima društvenoodgovornog poslovanja, vodeći brigu o etičkom poslovanju, ljudskim pravima, brigu o okolišu i društvu u cjelini. U tom duhu, prije tri godine nastao je i projekat u kojem javno pozivaju i druge sudionike, udruženja, NVO ili javne ustanove da sa svojim idejama  izravno doprinesu zaštiti i očuvanju okoliša, a čiju realizaciju u potpunosti finansira Alma Ras. Prednost imaju oni čije ideje su samoodržive i s dugoročnijim pozitivnim efektima.

Prethodne dvije godine taj fond bio je po 15.000 KM ravnomjerno raspoređen na tri projekta, a ove godine, za isti broj projekata, budžet je povećan na iznos od 22.500 KM.

Prijavom na poziv i popunjavanjem aplikacije, sva udruženja, NVO ili javne ustanove imaju mogućnost predložiti svoje projekte koje će Alma Ras finansijski podržati. Ukoliko kompanija Alma Ras ocijeni da je za jedan projekat potrebno više sredstava, tada će umjesto raspoređivanja troškova na tri granta raspodijeliti na dva ili na jedan. Rok za prijavu je do 30. aprila, 2023. godine.

Sve detalje o ovom pozivu i obrazac za prijavu možete pronaći ovdje.

Zahvaljujući ovoj ideji, prethodne dvije godine uspješno je implementirano šest projekata, ukupne vrijednosti 30.000 KM i to:

  • Zaštita okoliša toka rijeke Drine
  • Izletište Veresika – Uređenje izvorišta pitke vode
  • Uređivanje i oplemenjivanje prostora ispred Univerziteta u Zenici, Filozofski fakultet
  • Izgradnja eko učionice za područnu školu u Misoči,
  • Uređenje parka ispred J.U. Opće bolnice Bugojno i
  • Uređenje pješačke staze, te postavka klupa s motivacionim porukama na izletište iznad Olova

Detaljniji opis gorenavedenih projekata možete pronaći na ovom linku.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.