Veličanstvena proslava sto godina “brezanskih beba”

Spektakl uveličale "Humane zvijezde BiH"

458

U brezanskom nogometnom hramu održana je proslava sto godina FK Rudar a gdje je odigran revijalni meč “Humane zvijezde BiH” – veterani FK Rudar. U izvanrednoj atmosferi, pred oko hiljadu i po ljubitelja nogometa, na izvanrednom travnjaku i sunčanom vremenu, viđen je izuzetno zimljiv meč, sa puno lijepih akcija, izvanrednih odbrana vratara,prekrasnih zgoditaka za TV špice. Na jednoj strani zaigrali su Glavaš, Bolić, Bekrić, Musić, Škoro, Džafić, Hadžić, Biščević, Čurić pjevači Adnan Nezirov i Nihad Alibegović, potom su tu bili Sinan Sinanović, Kenan Cinac, Damir Osmanković, a za “brezanske bebe” zaigrali su: Avdukić, Čorbo, Hodžić, Mamela, Sokić, Velić, Frljak, Mlivić, Bundić, Sjerotanović.

U izuzetno zanimljivoj igri viđeno je čak 8 zgoditaka, na kraju nije bilo pobjednika, završeno je 4:4. Strijelci za “Humane zvijezde BiH” bili su po dva puta Vlatko Glavaš i Nihad Alibegović dok su za Rudar pogađali Sjerotanović, Karamustafić, Sirotanović i Hodžić. Na kraju meča igrači oba tima ispraćeni su salvama aplauza na otvorenoj sceni i zaslužuju sve pohvale za prikazanu igru, borbenost, htijenje iako se je igralo na plus čak 32 stepena.

Treba istači da igrači Humanih zvijezda na kraju meča svoje dresove podijelili najsretnijim gledaocima, a što će im biti izuzetan dar i uspomena na proslavu sto godina Rudara. Posebno treba podvući da su početni udarac izvela dva najstarija igrača Rudara Meho Frljak i Slavko Subotić koji imaju blizu 90 godina, a godinama su nastupali u zeleno crnom dresu.

Susret su pratili brojni gosti iz mnogih klubova i gradova, a načelnik općine Breza Vedad Jusić svečano je otvorio ovaj veličanstven događaj. Nakon završetka meča uslijedilo je “treće” poluvrijeme gdje se uz muziku slavilo, pjevalo, igralo. U muzičkoj pauzi vrijedni domaćini iz FK Rudar dodijeli su specijalna priznanja kolektivima i pojedincima koji su dali veliki doprinos obilježavanju sto godišnjice FK Rudar. Priznanja su dobili Fondacija Adriatik, Općina Breza, BiH pošta, Reprezentacija “Humane zvijezde BiH” a nagradu je preuzeo kapiten Vlatko Glavaš, Sinan Sinanović i Rešad Mamela. Moramo spomenuti da je aukcijom izvršena i prodaja dva dresa sa potpisima svih igrača “Humanih zvijezda BiH” koji su igrali ovaj meč, a za svaki je plaćeno po 200 KM.

sportske.ba/Rešad MAMELA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.