Udruženje boraca 304. brigade Breza: Obavještenje

357

Udruženje boraca 304. brigade Breza je u okviru svojih programskih ciljeva pokrenulo projekat snimanja dokumentarnog filma “304. brdska brigada Armije Republike Bosne i Hercegovine”.  Snimanjem ovoga filma želimo dokumentovati ratni put 304. brdske brigade kao i dešavanja na  području općine Breza tokom Odbrambeno-oslobodilačkog rata u BiH 1992.–1995. godine. Svrha  ovog projekta je njegovanje tradicije, identiteta i vojnog naslijeđa Armije Republike BiH,  promicanje i doprinos očuvanju vrijednosti tekovina Odbrambeno-oslobodilačkog rata u BiH  1992.–1995. godine, te čuvanje sjećanja na šehide i poginule borce, ratne vojne invalide i demobilisane borce pripadnike 304. brdske brigade kao i sve pojedince koji su dali svoj doprinos  u odbrani države. Film će objektivno, sistematično i iscrpno tretirati događaje i ličnosti iz perioda  1992.–1995. godine, te biti primjer, motivacija i inspiracija da se ova tema i ovaj period dalje  istražuje.

Ne želeći da izostavimo bilo koji bitan događaj, aktivnost, borbenu akciju, zasluge pojedinca i sl.  ovim putem upućujemo javni poziv svim građanima općine Breza a posebno bivšim pripadnicima  Armije Republike BiH da daju svoj doprinos u kreiranju predmetnog filma. Stoga vas molimo da  nam dostave svoje prijedloge i sugestije vezane za događaje i ratna dešavanja koji će biti uvršteni  u film. Prijedlozi se mogu dostaviti u pismenoj ili usmenoj formi.

Pored ovoga, molimo vas da nam dostavite materijalne dokaze, pisane materijale, karte,  fotografije, novinske članke, video zapise i slično koji tretiraju ovu problematiku.

Svoje prijedloge možete dostaviti na jedan od sljedećih načina:

1) putem telefona: 062/005-746 i 062/863-092;

2) putem e-mail adrese: ub304.brbreza@gmail.com i

3) lično u prostorijama JOB Breza (kancelarija u prizemlju Centra za socijalni rad Breza)  svaki radi dan od 10,00-13,00 sati.

Svi pristigli prijedlozi bit će uzeti u razmatranje.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.