Brezanske bebe na velikom turniru u Sloveniji

948

Ovoga vikenda u Sloveniji se igra veliki Međunarodni dječiji turnir za kategorije U8 do U13. Turnir se igra u prelijepom Grosuplju, 10 kilometara izvan Ljubljane, a na idealnim travnjacima.

Ovaj vikend igraju selekcije U9 i U11, a na turniru učestvuju ekipe iz 6 država: Slovenija, Austrija, Hrvatska, Bosna iHercegovina, Srbija i Mađarska. Pored najboljih slovenskih ekipa: Olimpija, Maribor, Domžale, Mura, Celje još će nastupiti timovi: Šturm Graz, Lokomotiva Zagreb, Spartak Subotica, Mesczozoly Akademija iz Budimpešte, a iz naše države FK “Rudar” iz Breze i Sportska akademija Ilijaš.

Na Turniru U9 igraju 32 ekipe, a na turniru U11 igra 16 ekipa. Igra se u prelijepom Sportskom kompleksu ekipe NK “Brinje” iz Grosuplja, čiji su se seniori borili u ovoj sezoni za ulazak u prvu Slovensku ligu, a omladinska škola je već poznata kao jedna od najboljih u Sloveniji. Vrijedni organizatori turnira obezbijedili su atraktivne nagrade za najbolje ekipe i pojedince u svim kategorijama koje će nastupiti ove godine.

Sportske.ba/Rešad MAMELA

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.