Pomoć stanovništvu općine Breza usljed rasta indeksa potrošačkih cijena

645
Foto: JU Centar za socijalni rad Breza
Foto: JU Centar za socijalni rad Breza

Na osnovu prijedloga Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Vlada Zeničko-dobojskog kantona, 22. septembra 2022. godine donijela je Odluku o raspodjeli prehrambenih proizvoda i proizvoda za higijenu socijalno ugroženim kategorijama stanovništva sa područja ZDK osiguranih od strane Kantonalne direkcije robnih rezervi Zeničko-dobojskog kantona.

S tim u vezi, u četvrtak, 10. novembra 2022. godine, je ispred Centra za socijalni rad izvršena podjela više od 7. tona prehrambenih proizvoda i proizvoda za higijenu socijalno ugroženim stanovnicima naše općine. Ukupno 219 korisnika koji se nalaze na evidenciji JU Centar za socijalni rad Breza su dobili ovu vrstu pomoći dok je 2.600 korisnika dobilo pomoć na nivou ZDK.

Napominjemo, da je ranije Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na osnovu Uredbe o pomoći stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena odobrila raspodjelu pomoći u naturi osigurane iz Federalne direkcije robnih rezervi, koja je za isti broj korisnika Centra za socijalni rad Breza, zahvaljujući kolegama iz Crveni Križ općine BREZA i njihovim volonterima, distribuirana osobama u stanju socijalne potrebe sa područja naše općine a na osnovu spiskova i evidencije JU CSR Breza.

JU Centar za socijalni rad Breza

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.