Crveni križ Breza: U Brezi ponovo humanost na djelu, 134 doze krvi za KB Zenica

840

Brezani su ponovo pokazali visoku svijest i izraženu odgovornost tako da je svaka akcija dobrovoljnog darivanja krvi bolja od prethodne.

U dvodnevnoj akciji koja je održana 15. i 16. septembra 2021. godine krv je dalo 134 davaoca, od njih 10 prvi puta, dok je 13 vraćeno zbog zdravstvenih smetnji za darivanje.

I ova akcija je bolja od prethodne kada je krv dalo 132 davaoca. Visoko izražena svijest naših sugrađana se pokazala i ovog puta na djelu da u vrijeme kada je rizično hodati zbog epidemije COVID 19 oni smjelo, hrabro, odvažno i bez predrasuda daju ovu dragocjenu tečnost. Važno je napomenuti da je Crveni križ Federacije BiH učestvovao u ovoj akciji tako što je svaki davalac dobio na poklon majicu i privjesak sa znakom Crvenog križa. Akciji su prisustvovali i predstavnici CK FBiH, Hodžić Namik, generalni sekretar koji je uručio poklone našim davaocima i Indira Kriještorac. Pored ovog pokrovitelja zahvaljujemo se i medijskim pokroviteljima Radio Breza, portal Breza X i portal Ilijaš net. Svakako veliki doprinos ovoj akciji su dali naši mladi volonteri kojim dugujemo veliku zahvalnost. U ime Crvenog križa Općine Breza zahvaljujemo se svim našim darivaocima i pokroviteljima akcije. “Humanost je vrlina čovjeka“, kazali su iz CK Općine Breza.

Breza X/Crveni križ općine Breza

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.