Sedam medalja za KRG “Visoko” Visoko na međunarodnom turniru u Sofiji

1051

Klub ritmičke gimnastike “Visoko“ je proteklog vikenda gostovao na međunarodnom turniru „Viktoria Cup“ u Sofiji, sa pet takmičarki koje su se pokazale u individualnim vježbama u B i B-light programu.

Na ovom turniru pored klubova iz Bugarske prisustvovali su klubovi iz: Njemačke, Italije, Belgije, Kipra i Egipta.

Takmičarke su bile uspješne na terenu što njihovi rezultati to i govore, jako sam ponosna na njih, a i na sebe jer ovo takmičenje nam veoma mnogo znači. Bila nam je čast i zadovoljstvo što smo bile dio ovog turnira, upoznale smo mnoge trenerice a i takmičarke koje su bile Svjetski i Evropski šampioni u ritmičkoj gimnastici. Također, važno je spomenuti da Bugarska ima 4. medalje sa Olimpijade, Seul 1988. godine srebrena medalja, Atlanta 1996.godine srebrena medalja, Athens 2004. godine bronzana medalja, i Rio 2016. godine bronzana medalja. Zadovoljstvo nam je bilo vratiti se kući iz Sofije sa 7 medalja, a posebno priznanje na ovom turniru dobila je Sara Bečarević za „Favorite of the audience“. Sada se spremamo za naš 9. Međunarodni turnir “Visoko 2019” 30. novembra 2019. godine”, kazala je Amina Lepić, trenerica kluba.

REZULTATI:
Dalia Frljak – 4. mjesto u vježbi bez rekvizita,
Sara Bečarević – 2. mjesto u vježbi bez rekvizita,
Arnela Bećković – 1. mjesto u vježbi bez rekvizita, 1. mjesto u vježbi sa vijačom i 1. mjesto u višeboju
Sajra Salčinović – 1. mjesto u vježbi bez rekvizita,
Emina Hasanspahić – 2. mjesto u vježbi bez rekvizita, 1. mjesto u vježbi sa obručem i 4. mjesto u višeboju

Favorite of the audience ?Za našu Saru ♥️"Victoria Cup"- Sofija ??

Posted by Ritmička gimnastika "Visoko" Visoko on Sunday, November 10, 2019

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.