Knjiga.ba: Predstavljamo vam tri zanimljive knjige za ovo ljeto

1456

Ovaj put smo odabrali da vam posebno pedstavimo tri nova romana, tri divne spisateljice, knjige koje kao da su namijenjene za ove divne dane ljeta.

Zorana Jovanović Zorannah – Golden Sky

Lana sada ima dvadeset tri godine i život kakav bi poželjela svaka djevojka. Radi ono što voli, fotografiše, putuje i zarađuje – ona je najmlađi i najuspješniji travel bloger i fotograf na svijetu. Putovanja su njena najdublja strast i zato je njen kofer uvijek spreman.
Putujući, ona fotografiše poznate ličnosti, prelijepe pejzaže, magične zalaske sunca, istražuje druge zemlje i upoznaje njihovu kulturu, ali kako sama kaže – putovanja su, prije svega, najbolji način da čovjek upozna sebe, da proširi svoje horizonte i da trajno promjeni svoju ideju življenja.

Emina Smajić – Igra sudbine Luna Djo

Knjiga Igra sudbine Luna Djo je nastala kao vapaj za pravdom i dostojanstvenim životom čovjeka u svim okolnostima. Nastala je kao borba za opstanak i život na način na koji čovjek želi bez nametanja i stavljanja u kalup sistema u kojem društvo živi. Igra sudbine je realan prikaz jednog životnog puta od djevojčice do pretvaranja u ženu – sve faze i domene u kojima se žena nađe na tom putu kada upoznaje i pronalazi sebe u okolnostima u kojima se nađe. Igra sudbine je nastala kao potreba da se odgovori na nepravdu koja je učinjena jednom živom biću a koje je željelo samo da postoji i opstaje na svoj način u svijetu gdje sve ima cijenu. Borba između dobra i zla, bijeg od sebe, pad, ustajanje i na kraju ono što najviše boli više i od smrti a to je gubitak ljubavi, osobe koja izgradi tvoj svijet ljubavi nauči te da dišeš u njemu i onda ga uništi.

Lusinda Rajli – U senci masline

Autorka bestseler serijala Sedam sestara. Čudesna kuća. Nezaboravno ljeto.
Postoji izreka koja kaže da svako ko prvi put dođe u Pandoru mora da se zaljubi…

Prošlo je dvadeset četiri godine otkad je Helena provela magičan raspust na Kipru, gdje se prvi put zaljubila. Kad joj kum u nasljedstvo ostavi Pandoru, sad oronulu kuću, ona se vraća na Kipar, u mjesto koje je nekad voljela, da provede ljeto sa porodicom.

Pandora i krajolik oko nje idilični su kao i prije, i Heleni naviru brojna sjećanja. Ipak, neka od njih ona ne želi da podjeli sa mužem Vilijamom i sinom Aleksom, trinaestogodišnjakom suočenim sa promjenama koje donosi odrastanje dok očajnički želi da sazna istinu o svom pravom ocu…

Kad se Helena slučajno sretne sa svojom ljubavi iz mladih dana, pokrenuće se lanac događaja koje nije priželjkivala. Ali ona i Aleks su već otvorili Pandorina vrata i tajne počinju da se razotkrivaju…

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.