Vlada FBiH: Rudniku mrkog uglja Breza za uvezivanje radnog staža odobreno 485.632,86 KM

252

Vlada Federacije BiH je donijela Odluku kojom se odobrava 4,2 miliona KM za uvezivanje staža radnicima rudnika uglja u Tuzli, Kaknju, Brezi, Zenici i Travniku.

Rudniku uglja Kreka d.o.o. Tuzla odobreno je za uvezivanje radnog staža u ukupnom iznosu od 798.556,88 KM za 43 radnika, Rudniku mrkog uglja Breza d.o.o. Breza 485.632,86 KM za deset radnika, Rudniku mrkog uglja Abid Lolić d.o.o. Travnik – Bila odobrava se uvezivanje radnog staža za jednog radnika 39.861,01 KM, a Rudniku mrkog uglja Kakanj za deset radnika 350.568,38 KM. Rudniku uglja Zenica odobreno je 575.192,90 KM za uvezivanje radnog staža devet radnika.

Rudniku mrkog uglja Zenica odobreno je uvezivanje radnog staža za uplaćena sredstva po sudskim presudama, radnicima koji nisu stekli uslove za penzionisanje u ukupnom iznosu od 1.821.457,74 KM za 40 radnika.

Privrednom društvu Rudniku mrkog uglja Breza odobreno je 145.879,86 KM za uvezivanje radnog staža za uplaćena sredstva po sudskim presudama, za sedam radnika koji nisu stekli uslove za penzionisanje.

Sredstva će biti isplaćena iz sredstava zavisnih društava-rudnika uglja u Koncernu Elektroprivrede BiH, a obezbijeđena su Odlukom o odobravanju sredstava za davanje pozajmica zavisnim društvima – rudnicima uglja od Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH.

Za realizaciju Odluke zaduženi su EPBiH, zavisna društva – rudnici u Koncernu EPBiH, Federalni zavod PIO i Porezna uprava FBiH, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Izvor: klix.ba

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.