“Uspješno održana VII sesija Leader Roots programa sa ZIROM” – AmCham BiH

94

U četvrtak, 26. januara 2023. godine je organizovana sedma sesija programa Leader Roots u saradnji sa kompanijom ZIRA. Američka trgovačka komora BiH nastavlja sa masterclassovima programa prvijenca uz pomoć kompanija članica, stvarajući novu novu vrijednost i ulažući u lidere industrija Bosne I Hercegovine.

U današnjem vremenu, potreba za istinskim vođama timova i menadžerima nastavlja rasti u cijeloj zajednici, dok se naglasak sve više stavlja na inicijativu za razvoj kvalitetne italentirane radne snage.Više od 50 učesnika programa je učestvovalo na januarskoj radionici, gdje se govorilo o ličnim iskustvima i izazovima sa kojima se nose lideri jedne od rijetkih domaćih IT kompanija koja je fokusirana na razvoj vlastitih softverskih produkata.

O izazovima stvaranja i plasiranja vlastitih produkatana međunarodno tržište za firmu iz Bosne i Hercegovine govorila je Lejla Pljevljak-Rašidagić, Chief Product Officer u kompaniji ZIRA. “Prije više od dva desetljeća, ZIRA je bila startup prije nego što se o startup-ima pričalo, a danas su ZIRA produkti globalno prepoznati i implementiraju se u preko 30 država u svijetu, i koriste od strane 50 telekom operatera.Učili smo putem, ali nikada nismo odustali od naše vizije da ZIRA produkti budu među top 3 u svijetu. Krenuli smo iz Sarajeva, a sada imamo svoje urede širom svijeta – Hrvatskoj, Nizozemskoj, Turskoj, USA i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. ”, izjavila je Pljevljak-Rašidagić.

ElmaPašić, Chief Communication Officer u kompaniji ZIRA, voditeljica komunikacijske radionice pod nazivom “Zašto birati lift, a ne stepenice?” Leader Roots programa, istakla je sljedeće:“Networking je najbitniji dio međunarodnih konferencija za koje se unaprijed ne priprema. Uzimamo ga “zdravo za gotovo”.A često imamo samo jednu priliku predstaviti sebe, produkt, kompaniju, te zainteresirati sugovornika za drugi kontakt. Kako se spremiti da ostanemo oni kojeg pamte. Na današnoj radionici smo osvjestili taj proces i vježbali svoje predstavljanje”

Učešćem u ovom projektu ZIRA ne samo da upoznaje mlade s poslovnim izazovim i trendovima, već doprinosi i razvoju novih poslovnih vrijednosti u BiH.

Svjesni važnosti obrazovanja i stalnog ulaganja u mlade i talentirane ljude, ovim programom se pruža mogućnost sticanja uvida u, kako radna, tako i životna iskustva ljudi koji stoje iza uspjeha jednih od najuspješnijih kompanija u našoj državi. Postojanjem ovog programa oslikan je trud zajedničkih napora lidera bh. poslovne zajednice da pomognu mladim ljudima da shvate da imaju beskonačan potencijal i da uistinune samo da zaslužuju biti u ovom prostoru i biti lideri svojih industrija, već se oslanjamo na njih dabudu voditelji misli sutrašnjice.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.