U Visokom održan sportski događaj 10. godina od obaranja Guinness rekorda

133

U dvorani Franjevačke klasične gimnazije u Visokom u subotu, 18. marta 2023. godine je održan veliki sportski događaj. Povod događaja je jubilej deset godina od obaranja prvog Guinnessovog rekorda u Visokom.

Prije svega održana press konferencija na kojoj je najavljen veliki Taekwondo događaj 20.05.2023.godine u Gardu Visoko, na kojem će Edin Kajević Kaja jurišati na novi Guinnessov rekord. Na pressu govorili su Edin Kajević Kaja, Muhamed Kahrimanović, Samir Šarić, predsjednik TKD saveza BiH, trener Kukkiwon akademije za BiH, Hong Seung KI i Gradonačelnik Mirza Ganić.

Održana je smotra članova Taekwondo Kolektiva Bosna – Rudar i nastup demo tima TKD Kolektiv Bosna – Rudar koji je na jednom mjestu okupio veliki broj članova iz svih sekcija TKD kluba “Bosna-Rudar”.

Zatim održan je taekwondo show u okviru Demo tima prezentacije odradio je Edin Kajević Kaja razbijanjem tvrdih predmeta i kokosovih oraha. Svi prisutni u dvorani su mogli uživati u show i nastupu Demo tima TKD Kolektiva “Bosna-Rudar” te prezentaciji dobrog programa olimpijskog taekwondoa.

Poslije svega prezentiranog i demonstriranog od strane TKD Kolektiva Bosna – Rudar, pristupilo se pokušaju obaranja Guinnessovog rekorda u razbijanju doza/limenki.

Dosadašnji rekord je iznosio 89 doza/limenki 0,5 l držao ga je Indijac Vispy Kharadi sa 89 doza. Oboren je rekord te je za 60 sekundi razbijeno ukupno 108 limenki. Tehničku komisiju ispred Guinnessa činili su: Hong Seung KI i Emir Duranović koji su bili ovjerivači i kontrolori ispravnosti razbijenih doza/limenki te Samir Šarić mjerač vremena i kontrolor vremena Edin Valjevac. Pokušaj obaranja Guinness rekorda održan je u skladu sa pravilima i nalozima Guinness komisije.

Kahrimanović je oborio rekord te izjavio da se zahvaljuje publici koja ga podržava a posebna zahvala TKD Kolektivu Bosna – Rudar i Edinu Kajeviću na podršci koju mi daju od mog prvog rekorda oborenog u Visokom prije 10 godina.

Zahvaljujemo se ispred TKD Kolektiva Bosna Gradonačelniku Mirzi Ganiću, Samiru Šariću, Hong Seung KI, Emiru Duranoviću, Edibu Salkiću i svim koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj, te svim koji su pomogli ovu manifestaciju. Posebnu zahvalnost Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji koji su nam za ovaj događaj besplatno ustupili svoju sportsku dvoranu“.

TKD Kolektivu Bosna – Rudar

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.