TKD Kolektiv Bosna bogatiji za 4 nova crna pojasa

182

Dana, 3. jula 2021. godine, pod pokroviteljstvom i u organizaciji Taekwondo saveza BIH organizovano je u Livnu polaganje za crne pojaseve. Polaganju je pristupilo 40 kandidata iz 10 klubova, a ispitivači su bili Jakov Dolić i Emir Skopljak. Delegat ispred Taekwondo saveza BiH bio je August Orlović. Ispred TKD Kolektiva “Bosna” polaganju su pristupila 4 polagača i to:

Hanan Bajrić, položila za 1 POOM,
Enis Ramić, položio za 1 POOM,
Emrah Karahmet, položio za 1 POOM,
Dino Porča, položio za 1 POOM.

Trener u pratnji polagača bio je Edin Kajević Kaja majstor taekwondoa 5 dan, a koji je 40 dana sa trenericom Kajević Sajrom, pripremao polagače za ispit. Trenerica Kajević Sajra majstor taekwondoa 3 dan, je na prošlom polaganju za crne pojaseve ocijenjena najboljom ocjenom i proglašena najboljim polagačem.

Ispit za polaganje crnog pojasa, polagao se iz više oblasti olimpijske vještine taekwondo a što podrazumijeva pokaz poomsi, samodbrane, prezentacija borbi, lomljene tvrdih predmeta i dr. Naši polagači pokazali su izuzetno znanje i vještine te su bili među najboljim polagačima. Posebno treba spomenuti da od naših polagača dva kandidata (Hanan Bajrić i Emrah Karahmet) bila su iz našeg punkta kluba u Kiseljaku i to su prvi polagači za crne pojaseve i ako Bog da budući pomoćnici – treneri sekcije Kiseljak.

Našim polagačima iskrene čestitke na položenim crnim pojasevima, sa žaljom da nastave da svoje znanje usavršavaju i da budu najbolji ambasadori sporta.

Sljedeće aktivnosti TKD Kolektiva Bosna su okupljanje taekwondo reprezentacije BIH, naših 6 članova je pozvano u reprezentaciju, zatim seminar, borbe, forme i samoodbrane, tehnike za razbijanje tvrdih predmeta a gdje je predavač Miroslav Brezan grand master 9 dan, i krajem ovog mjeseca polaganje za više pojaseve u TKD Kolektivu Bosna te kamp za takmičare Bočica Kakanj. Puno dobrih sportskih sadržaja a sve za naše članove.

Breza X/TKD Kolektiv Bosna

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.