Taekwondo spektakl “Pyramid Bosnia Open 2022” održan u parku Ravne 2

301

U subotu, 21. maja 2022. godine u Gradu Visoko, mjesto Park Ravne 2, održano je međunarodno takmičenje “Pyramid Bosnia Open 2022”.

Domaćin velikog međunarodnog spektakla u taekwondou, bili su: Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ i Taekwondo kolektiv „Bosna“ Visoko. Takmičenje je organizovano pod pokroviteljstvom Taekwondo saveza BiH a u organizaciji Taekwondo Kolektiva Bosna. Grad Visoko bio je zlatni sponzor, Općina Vareš srebreni sponzor te Općina Breza bronzani sponzor takmičenja.

Na takmičenju učešće uzeli 23 kluba iz BiH i TKD klub iz Ulcinja (Crna Gora). Prijavljeno je 404 takmičara koji su se takmičili u Borbama, Formama (Poomsama) i Kickovima, a takmičenje je održano na otvorenom na 6 borilišta.

U prelijepom ambijentu Parka Ravne 2, gdje se održavalao takmičenje, postignuti su sljedeći rezultati :

U borbama ekipno:

 1. TKD Kolektiv Bosna, ekipni plasman u borbama
 2. TKD Victory Vogošča,
 3. TKD Nur Kakanj.

U Poomsama (Formama) postignuti su sljedeći rezultati:

U muškoj konkurenciji

 1. TKD Ulcinj (Crna Gora),
 2. TKD Dragon Doboj Jug,
 3. TKD Rudar Kakanj,

U ženskoj konkurenciji

 1. TKD Dragon Doboj Jug,
 2. TKD Olimpic Sarajevo,
 3. TKD Ulcinj (Crna Gora)

U Kickovima postignuti su sljedeći rezultati :

U muškoj konkurenciji

 1. TKD Iskra Hadžići,
 2. TKD Victory Vogošča,
 3. TKD Nur Kakanj,

U ženskoj konkurenciji

 1. TKD Iskra Hadžići,
 2. TKD Victory Hadžići,
 3. TKD Cro Star Mostar.

Za najboljeg seniora proglašen je Rahim Trtovac, a najbolju seniorku Dženeta Kadrić – TKD Kolektiv Bosna.

Za najboljeg juniora proglašen je Abdulah Bejtić, a najbolja juniorka je Amila Karaga.

U kadetskoj konkurenciji najbolji su bili Tin Jurešić i Arta Ismailaga, dok su od mlađih kadeta najbolji bili Eldar Kubat i Džejna Puščul.

Za najboljeg vrtićanca proglašen je Abaz Ramić, a vrtićanku Sumejra Spahić.

Za najboljeg formaša u mošloj konkurenciji proglašen je Amel Nuti. Za najbolju formašicu proglašena je Amra Dushku.

U ukupnom plasmanu svih konkurencija EKIPNI POBJEDNIK TKD KOLEKTIV BOSNA!!

Takmičenje je otvorio načelnik Vareša Zdravko Marošević, koji je jedan od pokrovitelja turnira, dok je u ime domaćina, TKD kolektiva “Bosna” prigodne zahvalnice zaslužnim uručio Edin Kajević Kaja.

Prisutnima se obratio i Predsjednik TKD saveza BiH Samir Šarić, koji je istakao da je ovo prvo takmičenje u taekwondou a koje se je održava na otvorenom u prelijepom ambijentu Parka Ravne 2, a koje je zaželio da protekne u najboljem redu te takmičarima poželio sreću i uspjeh na takmičenju.

U toku takmičenja posjetio nas je i jedan od pokrovitelja takmičenja Gradonačelnik Grada Visokog, koji zbog ranije preuzetih obaveza nije prisutvovao smaom činu otvorenja.

Treneri koji su predvodili naš TKD Kolektiv bili su: Edin Kajević Kaja, Ahmedspahić Kerim, Kajević Sajra.
Pravdu ispred TKD Kolektiva Bosna dijelile su: Anesa Pulo i Naida Durak, licencirane sudije od strane TKD Saveza BiH.

Zahvaljujemo se svim klubovima koji su uzeli učešće te svim osvajačima medalja, takođe zahvaljujemo se svim pokroviteljima i sponzorima koji su podržaloi naše takmičenje.

Nadamo se da ćemo i iduće godine organizovati naše takmičenje na otvorenom te da će to postati tradicija, a sve kako bi promovisali olimpijski Taekwondo sport u BiH i mladima pružili uslove za nastup na borilištima kakva imaju zemlje EU i svijeta.

Sljedeće aktivnosti TKD Kolektiva Bosna su nastup na 3 rd Ulcinj Trophy 2022Ulcinj – Crna Gora koji se održava 28.05.2022. godine, te 2022 Multi European Games – Bugarska, turnir E i G kategorije, dana 02-08.06.2022 godine, a gdje nastupa naš Europski klupski šampion Adilović Fahrudin.

TKD Kolektiva Bosna

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.