Odluka o korištenju udžbenika/radnih udžbenika u redovnim osnovnim školama čiji je osnivač Skupština ZDK u školskoj 2020/2021. godini

240

Odluka o korištenju udžbenika/radnih udžbenika u redovnim osnovnim školama čiji je osnivač Skupština Zeničko-dobojskog kantona u školskoj 2020/2021. godini.

I Predmet

1. U redovnim osnovnim školama čiji je osnivač Skupština Zeničko-dobojskog kantona u školskoj 2020/2021. godini koristit će se udžbenici sa utvrđenog Spiska udžbenika/radnih udžbenika u redovnim osnovnim školama čiji je osnivač Skupština Zeničko-dobojskog kantona, koji je sastavni dio ove odluke.

2. Spisak udžbenika iz stava I. ovog člana je u skladu sa Spiskom odobrenih udžbenika, priručnika, radnih listova i zbirki zadataka za osnovne škole, gimnazije i srednje tehničke i stručne škole škole Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, u školskoj 2020/2021. godini.

II Izbor udžbenika vjeronauka/vjeronauke

Za nastavni predmet Islamska vjeronauka, Katolički vjeronauk i Pravoslavna vjeronauka koristit će se udžbenici odobreni od strane nadležnog organa vjerske zajednice.

III Realizacija odluke

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, direktori i nastavnici redovnih osnovnih škola čiji je osnivač Skupština Zeničko-dobojskog kantona.

IV Stupanje na snagu

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u „Službenim novinama Zeničko-dobojskog kantona“.

Spisak udžbenika koji će se koristiti u redovnim osnovnim školama

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.