Objavljen Javni poziv za dodjelu novčane pomoći

0
840

Vlada FBiH je na prijedlog Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata na sjednici održanoj prošle sedmice usvojila Program utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava za rješavanje statusnih pitanja branilaca i članova njihovih porodica, kojim je za ove namjene utvrđen iznos od 9.000.000 KM. Ovaj Program rezultat je Sporazuma Vlade FBiH i boračkih organizacija te jasnog opredjeljenja Vlade FBiH da neće biti umanjivanja prava i sredstava za boračku populaciju.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata doc.dr. Salko Bukvarević tim povodom je na održanoj pres-konferenciji najavio objavljivanje Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu jednokratne novčane pomoći za rješavanje statusnih pitanja pripadnika branilaca i članova njihovih porodica do kraja mjeseca. Javni poziv je danas objavljen u službenim novinama i na WEB stranici Federalnog ministarstva, što znači da svi aplikanti imaju rok od 15 dana od dana objave za prikupljanje dokumentacije i podnošenje zahtjeva po navedenom pozivu.

Obrazac za apliciranje aplikatni mogu preuzeti u Grupama za pitanja evidencija iz oblasti vojne obaveze a isti je dostupan također na zvaničnoj WEB stranici Ministarstva.

Aplikanti će zahtjeve na propisanom obrascu podnositi u Grupama za pitanja evidencija iz oblasti vojne obaveze u kojima se podnosilac zahtjeva vodi u vojnoj evidenciji a sve dodatne informacije mogu dobiti na brojeve telefona 033/212-447 i 033/221-060.

Zahtjevi koji ne budu blagovremeni ili su predati prije raspisivanja Javnog poziva neće se razmatrati.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.