Obavještenje-UNESCO Međunarodne nagrade za pismenost za 2020. godinu

130

Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport je proslijeđen poziv UNESCO-a za  Međunarodne nagrade za pismenost za 2020. godinu. Ovogodišnja tema je “Podučavanje i učenje pismenosti: Uloga edukatora i mijenjanje pedagogija”. Nagrade čine dvije nagrade UNESCO Kralj Sejong nagrade za pismenost koje obezbjeđuje Republika Koreja i tri UNESCO Konfuči nagrade za pismenost koje obezbjeđuje Narodna Republika Kina.

Ovogodišnja tema za UNESCO Kralj Sejong nagrade za pismenost je “Razvoj i upotreba obrazovanja i obuke o pismenosti na maternjem jeziku”, a za UNESCO Konfuči nagrade za pismenost: “Pismenost među odraslima u ruralnim područjima i mladim izvan školovanja, posebno među djevojčicama i ženama”.

Prijaviti se mogu programi ili projekti koji imaju dokaz inovativnog rada u području pismenosti u periodu od najmanje tri godine, kao i programi/projekti koji nisu dobili UNESCO Međunarodnu nagradu za pismenost u zadnjih pet godina.

Rok za prijavu je do 28. juna 2020. godine putem online platforme i linka: www.unesco.org/ilp/account.

Detaljne informacije za podnošenje aplikacija su dostupne na linku: https://en.unesco.org/themes/literacy/prizes/guidelines.

Sve aplikacije prijavljene putem online platforme bit će proslijeđene Državnoj komisiji za saradnju BiH sa UNESCO-om.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.