Meni najdraža, miriše jasmin, sultane moj

59

Opet se miris cvijeća miješa s mirisom mora. Vjetar je topao. Miluje po kosi. Sve se nadam donijeće mi tebe.
Od tebe ni glasa već mjesecima. Pokušavam da se ne brinem i govorim sebi da si dobro, mada se plašim i to jako. Plašim se da ti nisam zanimljiva i da mi se nimalo ne raduješ.
Plašim se da me više ne voliš. Znam ja, sultane moj, da su tvoje bitke velike. Znam da su moji strahovi i želje sitni i nebitni. Ali srce ne pita…

Čeznem za tobom, snago moja. Sanjam zvuk tvojih odlučnih koraka po kamenoj stazi do mojih vrata. Nedostaju mi dani kada sjediš na klupi zagledan u daljinu a ja te krišom posmatram iza zavjese. Volim sunce u tvojoj kosi. Volim gledati tvoje jake ruke naslonjene na kamenu ogradu. Kamen mi se čini tako slab i nejak pod tvojim prstima. U prah ga možeš pretvoriti samo snagom svoje volje, čudo moje.

Ruže su procvjetale, gospodaru. Crvene posebno mame bojom i mirisom. Uberem po jednu svaki dan. Pričam joj sve ono što bih pričala tebi. Pričam joj o ljubavi i nedostajanju. Dodirnem joj latice usnama. Podsjeti me na tebe, srži moga postojanja. Svako veče spustim je u more. Nadam se nekako da će te naći. Nadam se da ćeš je vidjeti. Nadam se da ćeš znati od koga je.

Često sam ti sama, sultane moj. Najljepše mi je tako. Tada mi niko ne smeta da se predam tebi, barem u mislima. Molim Boga da ti olakša bol. Molim Boga da ti ukaže pravi put. Molim Boga da mi te čuva. Jako želim da mi se vratiš.
Pričaću ti, svijetlosti moja. Pričaću ti priče koje sam smislila samo za tebe. Ljubiću te i nježno i strasno. Plakaću od sreće, jedina srećo moja. Brisaćeš mi suze, znam. Reći ćeš da sam djetinjasta i šašava. Grlićeš me i čuvati.
Živim za te trenutke, vladaru misli mojih. Brojim dane, sate i minute. Čuvam za tebe najljepšu haljinu. Često sam ti bosa. Lakše mi je trčati niz stepenice u tvoj zagrljaj. U tvom zagrljaju moj svijet počinje i završava. Tu sam kod kuće. Tu sam žena.

Pošalji mi znak, najdraže moje. Barem jedan glas, da znam da si dobro. Značiće mi mnogo što misliš na mene. Moliću se i dalje sa još jačim žarom, za mir u duši tvojoj, ti nemiru moj.

Sjedim na klupi i slušam cvrkut ptica. Usamljena i puna čežnje za tobom. Pojača se vjetar. Cvijet pade u krilo.
Miriše jasmin, sultane moj…

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.