JU Centar za socijalni rad Breza: Konferencija “Multidisciplinarni pristup prevenciji i borbi protiv nasilja u porodici”

483

U Sarajevu 11. i 12. decembra 2019. godine održana je Konferencija “Multidisciplinarni pristup prevenciji i borbi protiv nasilja u porodici” u organizaciji Gender Centra Federacije Bosne i Hercegovine, kojoj su prisustvovali i predstavnici JU Centar za socijalni rad Breza.

Svojom kampanjom #bolje'vako, Gender Centar FBiH putem serije kratkih video spotova promoviše pozitivne partnerske odnose i nenasilnu komunikaciju sa djecom.

Nasilje u porodici je naučeni i transgeneracijski prenosiv obrazac ponašanja. Međutim, moguće je usvojiti i pozitivne oblike komunikacije ukoliko postoji spremnost za promjenama.

“JAČAJMO MEĐUPARTNERSKE ODNOSE I KOMUNIKACIJU SA DJECOM. BUDIMO PRIMJER DRUGIMA. PROMJENIMO DRUŠTVO, PROMJENOM SEBE.”

#bolje'vako

11. i 12. decembra 2019. godine u Sarajevu je održana Konferencija "Multidisciplinarni pristup prevenciji i borbi protiv nasilja u porodici" u organizaciji Gender Centra Federacije Bosne i Hercegovine, kojoj su prisustvovali i predstavnici JU Centar za socijalni rad Breza. Svojom kampanjom #bolje'vako, Gender Centar FBiH putem serije kratkih video spotova promoviše pozitivne partnerske odnose i nenasilnu komunikaciju sa djecom.Nasilje u porodici je naučeni i transgeneracijski prenosiv obrazac ponašanja. Međutim, moguće je usvojiti i pozitivne oblike komunikacije ukoliko postoji spremnost za promjenama."JAČAJMO MEĐUPARTNERSKE ODNOSE I KOMUNIKACIJU SA DJECOM. BUDIMO PRIMJER DRUGIMA. PROMJENIMO DRUŠTVO, PROMJENOM SEBE."

Posted by JU Centar za socijalni rad, Breza on Friday, December 13, 2019

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.