JP “Komunalno” Breza: Redukcija vode – 2., 3. i 4. augusta 2021.

604

Obavještavamo građane da se zbog smanjene izdašnosti izvorišta na području općine Breza pored noćne akumulacije (u periodu od 22:30 do 05:30 sati) uvodi i dnevni redukovani sistem vodosnabdijevanja DAN-DAN s izvorišta Milkino Vrelo, kao i to da je na snazi redukovani sistemi vodosnabdijevanja za korisnike koji se snabdijevaju vodom s izvorišta Izbod i Laz.

Raspored redukcije:

Izvorište IZBOD:

02.08.2021. VODU IMA NASELJE KORITNIK
03.08.2021. VODU ĆE IMATI NASELJE IZBOD

 

Izvorište LAZ:

02.08.2021. VODU IMA NASELJE VIJESOLIĆI
03.08.2021. VODU ĆE IMATI NASELJA GORNJA BREZA, KOMORA, DUŽICE I BAŠIĆI

 

Izvorište MILKINO VRELO:

03.08.2021. VODU ĆE IMATI BREZA ZONA A1 

(ŠEHIDSKA ULICA , ISMETA ŠARIĆA, IVANA JURJEVĆIĆA, STARI MOST MUSTAFE KEŠKIĆA, NASELJE BATE, ZGRADA ALBANIJE, ZGRADE OKO DIREKCIJE JP “KOMUNALNO” I TRI PRVE KOLONIJE U ULICI SALKE BEŠLAGIĆA).

04.08.2021. VODU ĆE IMATI BREZA ZONA A2 

(ULICA ALIJE IZETBEGOVIĆA, DESETIJATSKA, FILIPA LASTRIĆA, 6. APRIL, ZANATSKI CENTAR, SJEVERNO  ZALOŽJE, BULBULUŠIĆI – naselje oko prodavnice prema Koritniku).

Ovaj sistem redukcije vodosnabdijevanja se vrši naizmjenično do poboljšanja izdašnosti izvorišta.

Vodosnabdijevanje u ostalim dijelovima općine Breza je uredno. Kvalitet vode je zadovoljavajući i odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. list BiH 40/10).

Molimo korisnike da racionalno koriste vodu za piće.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.