Izvještaj o radu KUD “Breza” Breza za proteklu 2021. godinu

430

U prilogu vam dostavljamo Izvještaj o radu Kulturno umjetničkog društva “Breza” za proteklu 2021. godinu

Kulturno umjetničko društvo “Breza” Breza je u 2021. godini, unatoč pandemiji COVID 19 je radio velikim intenzitetom, što je vidljivo po veoma zapaženim nastupima u Ilijašu, Visokom, Fojnici, Zenici, te na našoj tradicionalnoj “Smotri folklora”, na kojoj je učešće uzelo jedanaest kulturno-umjetničkih društava sa preko dvije stotine igrača iz Bosne i Hercegovine i inostranstva.

U KUD-u “Breza” Breza trenutno djeluju tri ansambla: dječiji – “B” ansambl, ansambl rekreativki i izvođački, odnosno “A” ansambl.

Koreograf KUD-a je Mersiha Mahmutović koja rukovodi “A” ansamblom, koji trenutno broji dvadeset sedam igrača, među kojima su i članice koje joj pomažu u radu.

Amra Hubić i Nejra Salketić rukovode “B” ansamblom, koji trenutno broji oko 30 članova, uzrasta od 10 do 15 godina, dok Semira Sirotanović i Iman Bajrić rukovode “C” ansamblom koji broji oko 35 članova uzrasta od 5 do 10 godina. Emra Beširević rukovodi grupom rekreativki, koja broji oko deset igrača. Svesrdnu pomoć i muzičku pratnju svim navedenim grupama, pruža Ajdin Tirić Tirke.

Repertoar i koreografija je veoma raznovrstan, a obuhvata običaje i igre muslimanskog, srpskog i hrvatskog življa iz Bosne, kao i iz zemalja bivše Jugoslavije.

Pandemija COVID 19 nas je mnogo usporila, ali se nadamo da će ova godina biti bez COVID 19 i da nećemo imati zastoja u našem radu.

Pored koreografa, velike zasluge za uspjeh i odlične rezultate pripadaju i Upravnom odboru KUD-a, kroz njihovo nesebično zalaganje i volonterski rad.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim sponzorima i donatorima, od kojih posebno ističemo Općinu Breza i općinskog načelnika Vedada Jusića, Arif Kulić – “Sarajevo osiguranje”, Mustafa Šabić, hadžija Edhem Hamidović, Zuhdija Džafo – “Lišćevica promet”, dr. Edin Herceglija, kao i svim ostalim javnim i privatnim preduzećima.

Na kraju 2021. godine, tačnije 29. decembra organizovali smo i veseli čas za naše najmlađe članove KUD-a i njihove roditelje.

U svoje ime i u ime Upravnog odbora KUD-a zahvaljujem se svima onima koji su na bilo koji način pomogli u radu Udruženja“.

Predsjednik UO KUD-a Breza
Fehim Muratović

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.