HO „Merhamet“ Osnovni odbor Breza: Akcija „Kurban 2020./1441.“

248

HO „Merhamet“ Osnovni odbor Breza i ove godine provodi akciju “Kurban 2020./1441.“.

U okviru akcije „Bosanski kurban“, Merhamet“ će nabavljati domaće kurbane od naših poljoprivrednih proizvođača i povratnika. Na ovaj način, obezbjeđujemo meso za javne kuhinje „Merhameta“ i ishranu migranata, a istovremeno pomažemo naše poljoprivredne proizvođače, povratnike, nezaposlene demobilisane borce, brojna udruženja, socijalne ustanove i socijalno ugrožene građane BiH.

Vrijednost donacije za domaći kurban iznosi 350 KM.

Takođe, nudimo Vam mogućnost da na licu mjesta prisustvujete klanju kurbana u klaonicama u Sarajevu i Srebrenici.

„Merhamet“ će primati i donacije za nabavku kurbana iz MEKE i AUSTRALIJE koju provodi „Merhamet“ Švedske, a u akciji učestvuje i HO „Merhamet“ MDD sa svojim organizacionim jedinicama.

Klanje kurbana se obavlja u Meki i Australiji, u skladu sa islamskim principima.

Na ovaj način pomažemo ugroženo muslimansko stanovništvo u kriznim područjima u Africi i Aziji.

Donacija za kurban iz Meke i Australije iznosi 270 KM.

Uplate kurbana se mogu izvršiti do 30. jula 2020. godine na adresi: Osnovni odbor “Merhamet” Breza, ulica Bosanskih namjesnika bb Breza.

Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona: 060/35-44-343; 032/425-530.

“Preporuke INZ-a u vezi klanja kurbana, zbrinjavanja mesa i otpada”

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.