Članovi udruženja „Serdivan Bosna Sandžak“ posjetili Brezu

1258

Načelnik općine Breza Halil Tuzlić, sa svojim saradnicima, ugostio je članove udruženja „Bosna Sandžak“ iz bratske općine Serdivan, pokrajina Sakarija u Turskoj. Posjeta je počela u zgradi općine, dobrodošlicom Brezana i uručenjem prigodnih poklona. Uslijedio je zajednički ručak na obližnjem izletištu.

Bratimljenje općina Breza i Serdivan vrlo je značajno za obje općine iz više razloga. „Boravili smo u općini Serdivan i pozvali Bošnjake, koji su nekada davno otišli iz Bosne u Tursku, da dođu u našu zemlju i vide kako je. Druženje i razvijanje prijateljskih odnosa ćemo nastaviti, jer su općinska vijeća donijela odluke o bratimljenju“, kaže Tuzlić. U općini Serdivan postoji sedam sela u kojima živi veliki procent Bošnjaka, koji uveliko drže do svog porijekla i identiteta.

sakaria2

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.