Projekt izgradnje kolektorske mreže otpadnih voda

1192

Firma Projekt Nova Gorica bit će uključena u izradu investicijske i tehničke dokumentacije za kanalizacijski sistem i prečistač otpadnih voda za općine Ilijaš, Vogošća i Breza koje se finansira iz sredstava donacije Republike Slovenije.

Tim povodom u kabinetu načelnika Općine Ilijaš upriličeno je potpisivanje pisma namjere i dokumenta o izradi projektne dokumentacije. “Ovaj dogovor znači da će se riješiti pitanje otpadnih i površinskih voda. Centar za međunarodni razvoj Slovenije finansirat će izradu projektne dokumentacije, firma Projekt će vršiti projektovanja i tri općine će dobiti dokumentaciju kako bi mogle aplicirati prema evropskim sredstvima za samo izvođenje radova“, kazao je načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić.

Projekt izgradnje zajedničkog prečistača i kolektorske mreže otpadnih voda za općine Vogošća, Ilijaš i Breza načelnik Općine Vogošća Edin Smajić nazvao je projektom budućnosti.

I načelnik Breze Halil Tuzlić rekao je da općina Breza nema riješeno pitanje odvodnje fekalija, oborinskih voda, prečistače ili funkcionalan kanalizacioni sistem. “Treba istrajati do kraja na ovom projektu i sve dok se ne izvrši kandidovanje kod odgovarajućih fondova, nismo ništa napravili. Ukoliko se dovede do konačne realizacije, što je dugotrajan proces, to će značiti ogromni napredak za sve tri uključene općine”, naglasio je Tuzlić.

(opcinabreza.com)

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu Breza-x.com krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljenju istinosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu brezax2012@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal Breza-x.com nema obavezu postupiti po istim.